Baby

7 essentiële items voor jouw baby

baby portret

7 essentiële items voor jouw baby

Als aankomende ouder heb je het druk. Er moet ontzettend veel worden geregeld, geleerd en voorbereid. Van het inrichten van de kinderkamer tot zwangerschapsgymnastiek en van het passen van positiekleding tot het aanvragen van zwangerschapsverlof.

Daarnaast moeten er natuurlijk verschillende spullen voor je baby worden aangeschaft. Om je een handje te helpen hebben we 7 essentiële babyspullen voor je op een rijtje gezet.

ledikant

Wieg of ledikantje

We beginnen met de belangrijkste spullen voor de kinderkamer. Wat absoluut niet mag ontbreken in deze ruimte is natuurlijk de wieg – of ledikant. Het is niet moeilijk te bedenken waarom: pasgeboren baby’s slapen zo’n 14 tot soms zelfs wel 20 uur per dag.

Daarom is het van belang om stevig matrasje in de wieg te leggen. Als je graag dicht bij je baby wil slapen, kun je de wieg ook in je eigen slaapkamer zetten. Over het algemeen wordt het niet aangeraden om je baby bij je in bed te laten slapen,

maar het is bijvoorbeeld wel een optie om een speciaal wiegje aan te schaffen dat aan je eigen bed kan worden vastgemaakt. Op die manier kunnen jij en je baby veilig dicht bij elkaar liggen.

 

Commode

De commode is het tweede onmisbare meubel in de babykamer. Je kunt je kind erop wassen, aankleden en verschonen. Luiers, luierdoekjes, kleding en andere benodigdheden kunnen in de commode worden opgeborgen, op die manier heb je alles altijd bij de hand.

Op de commode leg je een aankleedkussen met daarom een hoes die kan worden gewassen. Het is aan te raden om naar een commode te zoeken met een opstaande rand die voorkomt dat je baby per ongeluk van de commode valt. Zorg er sowieso voor dat je kind niet te lang alleen op de commode ligt.

 

Babyfoon

Je zorgt er natuurlijk voor dat baby een stevig en veilig ledikant heeft om in te slapen. Toch is het fijn om de zekerheid te hebben dat je kind lekker slaapt, ook als je je op dat moment in een andere kamer bezig bent. Hier heb je een babyfoon – ook wel babyphone – voor nodig.

Er zijn talloze soorten babyfoons op de markt: van de simpele klassieker met alleen geluid tot apparaten die met je smartphone kunnen worden verbonden. Sommige babyfoons kunnen de temperatuur in de kamer meten. Voor ieder budget en elke voorkeur is er wel wat wils.

Nachtlampje

Het vierde essentiële item voor de babykamer is klein van stuk, maar daardoor niet minder belangrijk. Een klein nachtlampje is handig voor zowel ouder als kind. Veel kinderen voelen zich bang en onveilig in het donker en een klein nachtlampje in de slaapkamer kan dan goed helpen.

Ook voor jou als ouder is het handig: je hoeft niet door het duister te schuifelen als je ‘s nachts je kind controleert. Er zijn ook nachtlampen verkrijgbaar die slaapliedjes afspelen of schaduwfiguren op het plafond werpen.

 

Box

Na verloop van tijd zal je baby minder slaap nodig hebben en meer willen spelen. Als je niet constant op kunt of wilt letten is het handig om een babybox in huis te halen. Veel boxen zijn verstelbaar en kunnen als het ware met je baby meegroeien.

Zorg ervoor dat er een stevig matrasje en een deken in de box ligt. Vanzelfsprekend moet de box op een veilige plek staan: dus niet bij een open raam of een hete verwarming.

Kinderstoel

Een groot deel van het leven van een baby bestaat uit eten. Wanneer je kind aan vast voedsel begint, is het van belang een stevig kinderstoeltje te hebben waar je baby tijdens het eten in kunt zetten. Als je liever al eerder een stoeltje aanschaft is dat ook mogelijk.

Er zijn verstelbare stoelen te koop die zelfs geschikt zijn voor pasgeboren baby’s. Waak ervoor dat je kind niet te veel tijd zittend doorbrengt, dit kan erg vermoeiend zijn voor een jonge baby.

kinderwagen

Kinderwagen

Jij en je baby zullen samen veel tijd doorbrengen in de eet- en slaapkamer. Maar je wilt natuurlijk ook met je baby naar buiten. Vooral als je wat verder weg wilt is een degelijke kinderwagen onmisbaar. Een goede kinderwagen biedt bescherming tegen zon, regen en wind en is schokbestendig.

Kijk bij het uitzoeken van een wagen ook naar de hoeveelheid bergruimte – het is wel zo handig om je tas, toetendoekjes en luiers op de kinderwagen kwijt te kunnen.

 

Het bovenstaande is natuurlijk maar een kleine greep uit de spullen die nodig zijn om een baby te kunnen verzorgen. Toch zijn dit min of meer de belangrijkste dingen die in huis moeten worden gehaald.

Om de veiligheid van je baby te garanderen is het slim om je eens te verdiepen in de richtlijnen rondom kinderstoeltjes en ledikanten. Als je weet waar je op moet letten wordt het shoppen van babyspullen namelijk meteen een stuk gemakkelijker – en leuker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *